top of page

Acerca de

Iskolapszichológus

Kedves Diákok!

             

              Mindannyiunk életében adódnak olyan helyzetek, amikor úgy érezzük, hogy jó lenne őszintén beszélgetni valakivel, segítséget kérni valakitől. Előfordulhatnak olyan időszakok, amikor nehezebben kelünk fel reggelente, nehezen koncentrálunk a feladatainkra, gyakran érezzük magunkat szomorúnak, dühösnek, vagy csalódottnak. Konfliktusba keveredhetünk, vagy jöhetnek olyan élethelyzeteink, amikben nem találjuk egyedül a megoldást. Iskolapszichológusként a feladatom, hogy ezekben az időszakokban segítselek titeket. Fontos tudnotok, hogy amennyiben még nem múltatok el 18 évesek, a szüleitek beleegyezésével tudjuk elkezdeni a közös munkát. Az első beszélgetés alkalmával megismerjük egymást, illetve egyeztetünk a folytatásról. Lehetnek olyan helyzetek, amikor a rövid tanácsadás nem elég, és másfajta segítségre van szükségetek. Ebben az esetben tudok segíteni, hogy milyen szakemberekhez, vagy mely intézményekhez fordulhattok a továbbiakban.

 

Többek között ezekkel a problémákkal kereshettek meg engem:

-Gyakori szomorúság, levertség, kedvetlenség

-Gyakori nyugtalanság, feszültség, stressz

-Konfliktushelyzetek (akár az iskolában, akár otthon)

-Beilleszkedési, barátkozási nehézségek

-Tanulási gondok (pl. koncentrációs nehézség)

-Életvezetési nehézségek (pl. halogatás)

-Pályaválasztás

 

Személyesen megtaláltok engem az iskola épületében a pszichológusi szobában, tanítási időben, keddenként és csütörtökönként. Elektronikusan pedig erre a címre írhattok: baloghfanni@bnag.hu

 

Balogh Fanni - Iskolapszichológus

Tisztelt szülők!

 

              Iskolapszichológusként feladatom, hogy rövid tanácsadási folyamat keretében segítsem gyermekeiket. E rövid tanácsadás segíthet, ha gyermekük az utóbbi időben lehangolt, kedvetlen, alacsony fekvésű a hangulata; ha gyakran nyugtalan vagy szorong (pl. teljesítményhelyzetekben), életvezetési vagy tanulási nehézségekkel küzd, gyakran keveredik konfliktusba (akár az iskolában, akár otthon), vagy bizonytalan a továbbtanulást illetően. Adódhatnak olyan helyzetek, amikor gyermeküknek másfajta (klinikai, pszichoterápiás) segítségre van szüksége. Ebben az esetben segíthetek, hogy milyen szakemberekhez vagy intézményekhez fordulhatnak a továbbiakban. Véleményem szerint a tanácsadási folyamat akkor lehet igazán hatékony, ha Önökkel együttműködve tudunk közösen dolgozni gyermekük fejlődése, hangulatának, közérzetének javulása érdekében. A közös folyamatnak éppen ezért részét képezi az Önökkel való személyes konzultáció, amelyre az iskola épületében szoktunk sort keríteni, a tanórák idejében, levélben előzetesen egyeztetve. Az első beszélgetés alkalmával gyermekükkel megismerjük egymást, illetve megbeszéljük a folytatás részleteit. Gyermekük, illetve Önök az alábbi elérhetőségeimen tudnak megkeresni:

E-mail: baloghfanni@bnag.hu

Személyesen: keddenként és csütörtökönként az iskola épületében, a pszichológusi szobában.

 

Balogh Fanni – Iskolapszichológus

bottom of page