Acerca de

Iskolapszichológus

Gyuk Izabella vagyok, iskolapszichológus. Szeretnék bemutatkozni és röviden ismertetni a munkámat.

2020-ban végeztem pszichológusként az ELTE Tanácsadás és Iskolapszichológia specializációján. Emellett dolgoztam gyermekvédelemben, önkénteskedtem egy pályaorientációval foglalkozó szervezetnél, valamint a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnál is voltam telefonos ügyelő. Jelenleg pedig két budapesti gimnáziumban dolgozom.

Iskolapszichológusként az a feladatom, hogy a diákokat segítsem a mentális egészségük fenntartásában, elakadásaik és nehézségeik kezelésében, emellett a tanárokat támogassam az oktató-nevelő munka végzésében, együttműködve velük a diákok és a saját jóllétük érdekében.

A diákokkal való munkához minden esetben szülői beleegyezést kérek, ebben szeretném az Ön együttműködését is kérni a jövőben. Fontosnak tartom a szülőkkel való konzultációt is, hiszen Ön ismeri a legjobban a gyermekét, illetve az iskolán kívüli időt nagyrészt otthon tölti a gyermek, úgy tudunk tehát a leghatékonyabban segíteni neki, ha összedolgozunk.

Előfordulhat, hogy a gyermeknek olyan megsegítésre lehet szüksége, amire az iskolapszichológusi keretek nem elengedőek, ekkor mindenképpen ajánlok megfelelő szakembert vagy intézményt.

Ha úgy érzi problémái, nehézségei, kérdései vannak gyermekével kapcsolatban, vagy ha úgy látja, hogy gyermekének pszichológiai segítségre van szüksége, keressen fel bizalommal. Kiemelném, hogy a tanácsadási helyzetben való részvétel önkéntes, ez akkor működik hatékonyan, ha a gyermek is szeretné, szívesen dolgozik a problémán.

Az iskolában kedden és szerdán tartok konzultációkat, a bejelentkezéseket pedig a következő e-mail címen várom: gyukizabella@bnag.hu

Forduljon hozzám bizalommal!

Kedves Diákok!

 

Iskolapszichológusként az a feladatom, hogy segítselek titeket abban, hogy minél jobban érezzétek magatokat a bőrötökben, a felmerülő kihívásokkal sikerrel megküzdjetek és minél kiegyensúlyozottabban élhessétek a mindennapjaitokat. Ezekhez azonban sokszor rögös út vezet, és időnként úgy érezhetitek, hogy jól esne egy szusszanás, egy őszinte beszélgetés vagy éppen valaki, aki meghallgat és nem bírál, nem ítélkezik. Ilyenkor bátran keressetek fel, hogy alkalmat keríthessünk erre a beszélgetésre!

Mikor?
Kedden és szerdán tudlak titeket fogadni, azonban azt szeretném kérni, hogy előtte mindenképpen keressetek fel e-mail-en vagy személyesen, hogy időpontot tudjunk egyeztetni. Ezen az e-mail-címen érhettek el: gyukizabella@bnag.hu

Hogyan zajlik a beszélgetés?
Az első alkalommal megbeszéljük, hogy hogyan tudok a legjobban segíteni nektek, és ha szükséges, akkor további alkalmakat egyeztetünk. Fontos tudnotok, hogy amennyiben még nem múltatok el 18 évesek, abban az esetben szülői beleegyezés szükséges ahhoz, hogy együtt tudjunk dolgozni a hozott problémán.

Ami elhangzik köztünk, az viszont kettőnk titka marad. A tudomásod nélkül nem fogok rólad semmit megosztani sem a tanáraiddal, sem a szüleiddel. Ezt jelenti, hogy pszichológusként titoktartási kötelezettségem van.

 

Ha úgy érzed, hogy

  • az utóbbi időben stresszes vagy, sokat szorongsz valami miatt

  • nem sikerül úgy figyelni tanórán, mint korábban, nem tudsz teljesíteni

  • dolgozatírásnál, teljesítményhelyzetben mindig leblokkolsz, még olyan dolgok sem jutnak eszedbe, amiket egyébként tudsz

  • valami változás történt az életedben, amivel nehezen tudsz megküzdeni

  • a problémák maguk alá temetnek, és a korábbi megoldási technikáid nem működnek

  • az utóbbi időben folyamatosan rosszkedvű, ingerült vagy, semmihez sincs kedved

  • nem tudod, hogy milyen pályát válassz, mi illene hozzád

  • szeretnél ügyesebben kommunikálni

  • egy fontos döntés előtt állsz és szeretnéd valakivel átbeszélni, felkészülni rá

Ha bármelyik igaz rád, akkor keress bátran!

Köszönöm, hogy végigolvastad.